Logo WEERT COLLECTEERT! gepresenteerd

Een 15 tal Goede Doelen die in Weert jaarlijks een huis-aan-huis-collecte verzorgen, hebben het initiatief genomen om een gezamenlijke collecte te organiseren. Onder het motto ‘Weert Collecteert!’ zal de gezamenlijke collecte voor het eerst in 2017 gehouden worden.

Tijdens de oktober-bijeenkomst van het organiserend team van vrijwilligers werd, met enige trots, het logo van WEERT COLLECTEERT! gepresenteerd. Het ‘gezicht’ van de in Weert vertegenwoordigde CBF-gecertificeerde goede doelen en fondsen die hun krachten gebundeld hebben in de Stichting Goede Doelen Collecte Weert.

Waarom Weert Collecteert! ?

Tot nu toe wordt in Weert door veel landelijke goede doelen en fondsen jaarlijks een huis-aan-huis collecte gehouden tijdens de voor hen landelijk vastgestelde collecteweek. Het hele jaar door wordt op elk woonadres aangebeld met het verzoek een financiële bijdrage te geven aan de collectant. Dit betekent dat elk doel of fonds afzonderlijk de jaarlijkse collecte moet organiseren en dat elke keer weer een groot aantal collectanten op pad gaat.

Inmiddels hebben een 15 tal plaatselijke afdelingen van landelijke goede doelen en fondsen besloten om een gezamenlijke huis-aan-huis collecte te organiseren in Weert vanaf het jaar 2017.

Nu wordt een dergelijke gezamenlijke collecte al gehouden in Laar/Laarveld/Hushoven, Tungelroy en Stramproy, en dat verloopt succesvol. Tijd dus om de gezamenlijke Goede Doelen Collecte in geheel Weert te gaan houden.

De organisatie van de Goede Doelen Collecte Weert vraagt veel inzet en energie van een grote groep vrijwilligers. Plaatselijke vertegenwoordigers van goede doelen zijn al geruime tijd bezig met het organiseren van de gezamenlijke collecteweek. Ruim 500 collectanten zullen op pad gaan voor Weert Collecteert!. Daarvoor is een gedegen opzet en coördinatie noodzakelijk.

Weert Collecteert! is voor wat betreft de samenwerking tussen de vele vrijwilligers van de plaatselijke afdelingen van de goede doelen, nu al geslaagd te noemen. Begin april 2017 rekent ‘Weert Collecteert!’ op de inwoners van Weert. Dan kan voor elk goed doel naar eigen keuze en draagkracht een financiële bijdrage gegeven worden aan de collectant.

Vanaf nu volgt geregeld informatie over Weert Collecteert! via de media en een eigen website die nog in ontwikkeling is. Vooralsnog kan informatie over dit initiatief opgevraagd worden via info@weertcollecteert.nl

Hartelijk dank voor uw donaties tijdens de collecteweek
van 8 t/m 12 april 2019!

U liet de vrijwilligers van de deelnemende goede doelen niet in de kou staan. U opende uw deur en hart. U bent gul geweest!
Hartelijk dank voor uw bijdrage.

Opbrengst collecte 2019 € 69.364,43.

De deelnemende goede doelen

die uw steun hard nodig hebben.

Wat kunt u doen om ons te helpen?

Er zijn vele zaken waar we u voor nodig hebben.

Word vrijwilliger

Het moge duidelijk zijn dat de organisatie voor Weert Collecteert! een hele klus is. Hierdoor zijn wij altijd op zoek naar helpende handen. Als u een hart heeft voor welk goed doel dan ook of als u zich wilt inzetten voor het goede doel, dan bent u bij ons aan het goede adres.

Volg ons

Volg ons via de social media: